Wednesday, July 8, 2009

Kuhinaa yksinäisessä yössäni

Koneella soi että asfaltti polttaa, tuoksuu pyykinpesuaineelle ja juuri kaadettu tee höyryää. Nyt ikkunasta loistaa Penny Marktin valot, äsken pääskyset harjoittelivat kiljahdellen lentoaan kerrostalon kattojen yllä laskevan auringon punaa vasten. Vuosi on pakattu laatikoihin ja vasta nyt tajuan asuneeni mielettömässä suurkaupungissa. Joskus tulen tänne takaisin ja osaan silloin saksaa paremmin!

Berliini on hymyileviä ihmisiä, ruohoa ja puita, vierekkäin sodan runnoma ja karamellitalo, sekaisin kielet ja kulttuurit; tyylikkäitä, persoonallisia vaatteita, puistojen rauhaa ja katujen vilinää, autojen tööttäilyjä ja ryntäileviä pyöräilijöitä, epätasaisia katujen pintoja joita tallaavat miljoonat jalkaparit päivässä; taloja silmän kantamattomiin, kun seisoo tv-tornin huipulla, on kuin katselisi kaunista, värikästä muurahaispesää. Ollapa lintu lentämässä näiden kattojen yllä! Ehkä vielä jonain päivänä.. Haaveissa ja muistoissa koko ajan.

Saturday, July 4, 2009

Jokapäiväunelmia

Jos saisin valita..

.. nauttisin aamiaiseksi kroissanteja, hedelmiä ja vihreää teetä vehreällä parvekkeella auringon paisteessa sanomalehteä lukien
.. kävelisin mukulakivikaduilla kevyessä kesähameessa ja merkkikengissä
.. söisin lounaaksi hedelmäsalaattia
.. istuisin syysmyrskyn aikaan kahvilassa höyryävän kaakaomukillisen ääressä hyvää kirjaa lukien.

Nämä voisivat tapahtua Kreikassa, Espanjassa, Pariisissa, Tukholmassa, Berliinissä tai Prahassa.